| Kategorie: makarony
Tagi: makaron z manioku krewetki sos śmietanowy
06 kwietnia 2019, 19:33
SKŁADNIKI :
20-50 dag krewetek
2 cebule
4-5 ząbków czosnku
serek wiejski
śmietana
szklanka wody
makaron z manioku
sól kłodawska do smaku
pieprz ziołowy do smaku
pietruszka zielona
oliwa z oliwek do smażenia
WYKONANIE
Makaron przyrządzamy zgodnie z opisem na opakowaniu. Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę.Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy najpierw czosnek a po 2-3 minutach dodajemy cebulę. Krewetki obieramy z pancerza,czyścimy i wrzucamy na patelnię. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Smażym razem z czosnkiem i cebulą do momentu ,aż się zarumienią (zrobią różowe ) ok 2-3 minuty z jednej strony. Wlewamy ok.szkalnkę wody ,serek i śmietanę i dusimy na małym ogniu 5 minut.
Podajemy z makaronem
Smacznego