| Kategorie: desery
Tagi: wegańskie gofry kokosowe gofry gofry bez jajek
30 marca 2021, 19:02
SKŁADNIKI :
10 dag mąki kokosowej eko
10 dag mąki orkiszowej eko
2 banany bio
1 łyżeczka siemienia lnianego (w całości)
2 kieliszki oleju słonecznikowego eko
1/2 op proszku do pieczenia eko
2,5 szklanki wody
WYKONANIE
Do blendera kielichowego wkładamy banany i blendujemy na gładką masę.
Dodajemy resztę składników i mieszamy
(konsystencja ma być bardzo gęsta , nie lejąca)
Gofrownice nagrzewamy i wykładamy nasze ciasto za pomocą sylikonowej szpatułki.
Rozsmarowujemy tyle ile się da , zamykamy i pieczemy do momentu aż para przestanie lecieć
(ok 4 minuty)
Po tym czasie delikatnie otwieramy gofrownicę , gdyż gofry lubią się rozwarstwiać.
Jesli tak się zdarzy , zamknijmy ją na chwilę i pozwólmy ciastu się skleić.
Gotowe gofry jemy z owocami lub ulubionymi dodatkami.
Smacznego