Kategoria

Pasta


PASTA Z AWOKADO
Autor: fiolka1312 | Kategorie: pasta 
Tagi: cebula czerwona   jajko   awokado  
26 marca 2019, 15:39

 

SKŁADNIKI : 

awokado

3-4 jajka ugotowane na twardo 

2-3 ząbki czosnku 

1/2 cebuli czerwonej 

1/2 cytryny 

2 łyżki musztardy (własna) 

PRZYPRAWY : sól kłodawska, pieprz ziołowy 

 

WYKONANIE 

 

 

        

                                                

 

Awokado przekroić na pół , wyjąć pestkę za pomocą noża, obrać i przełożyć do miseczki. Dodać pokrojone jajka, cebulę i czosnek. Zbledować na gładką masę. 

Z połówki cytryny wycisnąć sok. Dolać do pasty. Dodać musztardę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 

 

Smacznego