| Kategorie: kasze
Tagi: bulgur pieczarki
17 kwietnia 2019, 22:01
SKŁADNIKI :
1 szkl. kaszy bulgur
0,5 kg. pieczarek
2 cebule czerwone
4-5 ząbków czosnku
1 łyżka smalcu
0,5l passaty pomidorowej
ser feta
rukola
sól kłodawska
pieprz ziołowy
kumin
WYKONANIE
W garnku zagotowujemy 3 szklanki wody. Wrzucamy szklankę kaszy i solimy łyżeczkę. Gotujemy 10 minut.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmarzamy na smalcu. Dodajemy do tego wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmarzamy jeszcze chwilkę. Pieczarki obieramy i kroimy w kostke. Dodajemy do podsmarzonej cebuli i dusimy razem do miękkości. Pod koniec wlewamy passate pomidorową i wsypujemy kaszę. Wykładamy na talerz, posypujemy serem feta i rukolą.
Smacznego