KASZA BULGUR Z PIECZARKAMI


Autor: fiolka1312 | Kategorie: kasze 
Tagi: bulgur   pieczarki  
17 kwietnia 2019, 22:01

 

 

SKŁADNIKI : 

1 szkl. kaszy bulgur 

0,5 kg. pieczarek 

2 cebule czerwone 

4-5 ząbków czosnku 

1 łyżka smalcu 

0,5l passaty pomidorowej 

ser feta 

rukola 

sól kłodawska 

pieprz ziołowy 

kumin

 

WYKONANIE 

 

          

          

 

W garnku zagotowujemy 3 szklanki wody. Wrzucamy szklankę kaszy i solimy łyżeczkę. Gotujemy 10 minut. 

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmarzamy na smalcu. Dodajemy do tego wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmarzamy jeszcze chwilkę. Pieczarki obieramy i kroimy w kostke. Dodajemy do podsmarzonej cebuli i dusimy razem do miękkości. Pod koniec wlewamy passate pomidorową i wsypujemy kaszę. Wykładamy na talerz, posypujemy serem feta i rukolą. 

 

Smacznego

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz