RYBA W POMARAŃCZY
| Kategorie: ryby
Tagi: pomarańcza dorsz miruna morszczuk ryba
18 marca 2019, 17:59
SKŁADNIKI :
2 płaty rybne (dorsz,miruna ,morszczuk...)
2-3 pomarańcze
Przyprawy : sól kłodawska,pieprz ziołowy,kurkuma,curry,kolędra,czosnek granulowany
WYKONANIE
Płaty rybne rozmrażamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie sypiemy przyprawy (wedle uznania) . Pomarańcze obieramy . Z dwóch wyciskamy sok a trzecią kroimy w plastry i układamy na rybę. Sok z pomarańczy wlewamy na patelnię. Rybkę gotujemy w soku pod przykryciem ok. 10 minut . W trakcie gotowania przewracamy rybę na drugą stronę .
Podajemy z ziemniakami lub ryżem . Znakomicie smakuje z marynowanym imbirem
Smacznego
Dodaj komentarz