RAFAELLO BEZ PIECZENIA
| Kategorie: ciasta
Tagi: wiórka kokosowe miód ryż mleczko kokosowe
14 maja 2019, 12:02
SKŁADNIKI :
1 szklanka suchego ryżu
1 szklanka mleczka kokosowego (własne)
20 dag wiórków kokosowych
3 łyżki miodu
olej do wysmarowania foremki
kruche ciasteczka do wyłożenia na dno
Opcjonalnie 2 banany i 1 szklanka owoców (truskawki, mango, borówki, maliny)
WYKONANIE
Ryż gotujemy na bardzo miękko, przecedzamy na sitku i wkładamy z powrotem do garnka. Dodajemy mleko, wiórka kokosowe i miód. Gotujemy jeszcze przez chwilę, do rozpuszczenia miodu. Masę blendujemy dokładnie.
Wykładamy do szklanej keksówki wysmarowanej olejem kokosowym i na dnie wyłożonej ciasteczkami
Wstawiamy na noc do lodówki
Ciasto można udekorować owocami, musem i kwiatuszkami.
Smacznego
Dodaj komentarz