PIECZARKI FASZEROWANE


Autor: fiolka1312 | Kategorie: warzywa 
Tagi: mozarella   kasza bulgur   pieczarki   faszerowane pieczarki  
27 listopada 2019, 20:52

 

 

SKŁADNIKI : 

8 dużych pieczarek

szklanka kaszy bulgur

3 cebule czerwone

ogonki z pieczarek

1 op. mozarelli

passata pomidorowa

8 plastrów sera żółtego

1-2 papryki 

sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, curry, kolendra mielona, kurkuma - do smaku

 

WYKONANIE

                

 

 

 

Kaszę bulgur gotujemy do miękkości,odcedzamy na sitku.

Ogonki pieczarek , cebulę, paprykę kroimy w kosteczkę, solimy i smażymy na patelni do odparowania wody.

Kaszę przekładamy do garnka i dodajemy passatę, podsmażone warzywa i przyprawy.

Pieczarki obieramy ze skóry.

Na każdej pieczarce kładziemy plaster mozzarelli, na to kładziemy nasz farsz i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Wkładamy do nagrzanego do 180° piekarnika(góra-dół, termoobieg) i pieczemy 15 minut. 

Po tym czasie otwieramy piekarnik i kładziemy plastry sera żółtego na każdej pieczarce. 

Pieczemy do momentu roztopienia sera ok.5 min.

Możemy podać z rukolą, kiełkami rzodkiewki i ketchupem.

 

Smacznego

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz