PIECZARKI FASZEROWANE
| Kategorie: warzywa
Tagi: mozarella kasza bulgur pieczarki faszerowane pieczarki
27 listopada 2019, 20:52
SKŁADNIKI :
8 dużych pieczarek
szklanka kaszy bulgur
3 cebule czerwone
ogonki z pieczarek
1 op. mozarelli
passata pomidorowa
8 plastrów sera żółtego
1-2 papryki
sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, curry, kolendra mielona, kurkuma - do smaku
WYKONANIE
Kaszę bulgur gotujemy do miękkości,odcedzamy na sitku.
Ogonki pieczarek , cebulę, paprykę kroimy w kosteczkę, solimy i smażymy na patelni do odparowania wody.
Kaszę przekładamy do garnka i dodajemy passatę, podsmażone warzywa i przyprawy.
Pieczarki obieramy ze skóry.
Na każdej pieczarce kładziemy plaster mozzarelli, na to kładziemy nasz farsz i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego do 180° piekarnika(góra-dół, termoobieg) i pieczemy 15 minut.
Po tym czasie otwieramy piekarnik i kładziemy plastry sera żółtego na każdej pieczarce.
Pieczemy do momentu roztopienia sera ok.5 min.
Możemy podać z rukolą, kiełkami rzodkiewki i ketchupem.
Smacznego
Dodaj komentarz