PATISON W PANIERCE


Autor: fiolka1312 | Kategorie: placuszki 
Tagi: jajka   mąka żytnia   płatki owsiane   patison  
15 lipca 2019, 19:40

 

 

SKŁADNIKI : 

2 patisony

2 szklanki płatków owsianych, zmielonych

2-3 jajka

olej słonecznikowy

sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka wędzona

 

WYKONANI

                                                                                              

 

  Patisona myjemy, obieramy i kroimy na krążki około 2 cm grubości. Solimy i zostawiamy na 15 minut. 

W międzyczasie rozbijamy jajko, dodajemy przyprawy. Patki owsiane blendujemy z płatkami kukurydzianymi.

Zamiast płatków mążna użyć mąki żytniej typ 720

Patisona posypujemy papryką wędzoną, obtaczamy w płatkach następnie w jajku i zów w płatkach. 

Smażymy z obu stron na złoty kolor na oleju słonecznikowym.

Odsączamy na ręczniku papierowym.

Można podać z sałatką z pomidorów i sera feta.

 

Smacznego

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz