NALEŚNIKOWE SAJGONKI Z KREWETKAMI
| Kategorie: sajgonki
Tagi: sajgonki krewetki naleśniki
03 września 2019, 12:42
SKŁADNIKI :
30-40 dag krewetek
1 cebula czerwona
20-30 dag sera żółtego
1 papryka czerwona
sere almette
sól,pieprz ziołowy, czosnek granulowany - do smaku
naleśniki (przepis na poprzednich stronach)
WYKONANIE
Naleśniki smażymy zgodnie z przepisem(patrz wstecz)
Warzywa kroimy w drobniutką kostkę, ser ścieramy w maszynce.i
Krewetki myjemy, obieramy z pancerza i czyścimy. Następnie posypujemy je przyprawami i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy.
Zimne naleśniki smarujemy serkiem almette. Na to wykładamy warzywa (ok 1 łyżki) i kilka krewetek.
Całość posypujemy serem żółtym.
Naleśnika zawijamy i podsmażamy na suchej patelni (ok 2 min z jednej i drugiej strony)
PS: w kieliszeczku nie ma winka :) , to jest zakwas z buraków :)
Smacznego
Dodaj komentarz