SWOJSKIE MASEŁKO Z CZOSNKIEM


Autor: fiolka1312 | Kategorie: zdrowo 
Tagi: masło   śmietana  
25 marca 2019, 13:32

 

SKŁADNIKI : 

1 litr śmietany swojskiej

czosnek granulowany

kurkuma

sól kłodawska

2 słoiki litrowe

 

WYKONANIE

 

 

Śmietane rozlewamy po pół do każdego słoika. Dodajemy po płaskiej łyżeczce soli, pół łyżeczki czosnku granulowanego, i szczypcie kurkumy. Zakręcamy słoik i mieszamy dotąd, aż w słoiku wytworzą się zbite grudki. Przekładamy nasze maselko na sitko i polewamy wodą. Następnie odciskamy masło w rękach z nadmiaru wody i przekładamy do szklanego naczynia. Wstawiamy do lodówki.

W trakcie mieszania słoik należy od czasu do czasu odkręcić na sekundkę aby odpowietrzyć śmietanę. 

 

Smacznego

 

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz