SWOJSKIE MASEŁKO Z CZOSNKIEM
| Kategorie: zdrowo
Tagi: masło śmietana
25 marca 2019, 13:32
SKŁADNIKI :
1 litr śmietany swojskiej
czosnek granulowany
kurkuma
sól kłodawska
2 słoiki litrowe
WYKONANIE
Śmietane rozlewamy po pół do każdego słoika. Dodajemy po płaskiej łyżeczce soli, pół łyżeczki czosnku granulowanego, i szczypcie kurkumy. Zakręcamy słoik i mieszamy dotąd, aż w słoiku wytworzą się zbite grudki. Przekładamy nasze maselko na sitko i polewamy wodą. Następnie odciskamy masło w rękach z nadmiaru wody i przekładamy do szklanego naczynia. Wstawiamy do lodówki.
W trakcie mieszania słoik należy od czasu do czasu odkręcić na sekundkę aby odpowietrzyć śmietanę.
Smacznego
Dodaj komentarz