MAKARON ZE SZPINAKIEM


Autor: fiolka1312 | Kategorie: makarony 
Tagi: makaron z manioku   czosnek   szpinak  
20 marca 2019, 18:15

 

SKŁADNIKI:

1op.szpinaku mrożonego

2-3 cebule

4-5 ząbków czosnku 

4-5 pieczarek 

1 op.serka wiejskiego (bez laktozy) 

1 łyzka oleju kokosowego nierafinowanego 

2 op.makaronu (wedle uznania ,u mnie z manioku )

PRZYPRAWY: sól, pieprz ziołowy, curry, kurkuma, szczypta zmielonej pestki z awokado 

 

WYKONANIE

 

            

 

Makaron przyrządzamy zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wyciskamy czosnek. Smażymy chwilkę, dodajemy cebulę, pieczarki, sól i dusimy pod przykryciem ok 5 minut. Dodajemy szpinak, resztę przypraw i dalej dusimy ok. 5 minut,  co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodajemy serek wiejski i jeszcze chwilę podgrzewamy. Podajemy z ugotowanym makaronem. Można dla smaku posypać ziarnami słonecznika.

 

Smacznego

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz