MAKARON ZE SZPINAKIEM
| Kategorie: makarony
Tagi: makaron z manioku czosnek szpinak
20 marca 2019, 18:15
SKŁADNIKI:
1op.szpinaku mrożonego
2-3 cebule
4-5 ząbków czosnku
4-5 pieczarek
1 op.serka wiejskiego (bez laktozy)
1 łyzka oleju kokosowego nierafinowanego
2 op.makaronu (wedle uznania ,u mnie z manioku )
PRZYPRAWY: sól, pieprz ziołowy, curry, kurkuma, szczypta zmielonej pestki z awokado
WYKONANIE
Makaron przyrządzamy zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wyciskamy czosnek. Smażymy chwilkę, dodajemy cebulę, pieczarki, sól i dusimy pod przykryciem ok 5 minut. Dodajemy szpinak, resztę przypraw i dalej dusimy ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodajemy serek wiejski i jeszcze chwilę podgrzewamy. Podajemy z ugotowanym makaronem. Można dla smaku posypać ziarnami słonecznika.
Smacznego
Dodaj komentarz