ŁOSOŚ W POMARAŃCZY Z SAŁATKĄ RYŻOWĄ...
| Kategorie: ryby
Tagi: rukola mango ryż łosoś
07 maja 2019, 17:30
SKŁADNIKI :
1 płat łososia (dorsza)
sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy
1 szklanka ryżu surowego
1 mango
mała kiść winogron czerwonych
garść pomidorków koktailowych
garść rukoli
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
2 ogórki świeże (małe)
1 czerwona cebula
ser feta
SOS
2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżki octu jabłkowego, 10 łyżek oliwy z oliwek, szczypta ziół prowansalskich, szczypta soli, 10 łyżek wody
WYKONANIE
Rybę myjemy, przyprawiamy solą i pieprzem (ja również posypałam witaminą C w proszku) i dusimy na patelni w soku z pomarańczy.
Ryż gotujemy , przelewamy zimną wodą, wsypujemy do salaterki. Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, cebulkę, mango i paprykę. Pomidorki i winogron kroimy na pół i również dodajemy do sałatki. Dokładamy rukolę i zalewamy wszystko sosem( składniki na sos mieszamy ze sobą w szklance) Podajemy z łososiem (dorszem)
Smacznego
Dodaj komentarz