KREWETKI W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM Z SAŁATKĄ...


Autor: fiolka1312 | Kategorie: ryby 
Tagi: mozzarella   rukola   krewetki  
07 maja 2019, 17:03

 

 

SKŁADNIKI : 

30 dag krewetek w pancerzu 

3 jajka

mąka żytnia typ 720

smalec

SAŁATKA :

mix sałat

garść rukoli 

2 sery mozzarella 

pomidorki koktailowe (kilka sztuk)

winogrono czerwone (mała kiść)

garść pestek słonecznika 

 SOS :

2łyżeczki miodu, 2łyżeczki musztardy, 2 łyżki octu jabłkowego, 10 łyżeczek oliwy z oliwek,szczypta ziół prowansalskich,5 łyżek wody, sczypta soli kłodawskiej

 

WYKONANIE 

             

 

Krewetki obieramy dokładnie z pancerza, czyścimy, solimy, pieprzymy i odstawiamy. 

W naczyniu rozrabiamy mąkę, jajka i wodę. Ciasto musi być gęste, żeby krewetki mogły się dobrze obtoczyć. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wkładamy obtoczone w cieście krewetki. Smażymy z obydwu stron na rumiany kolor.

Mix sałat wsypujemy do salaterki, dodajemy rukolę, pokrojone na pół pomidorki i winogron oraz ser mozzarella. Posypujemy uprażonymi pestkami słonecznika i zalewamy sosem. 

Podajemy z usmażonymi krewetkami.

 

Smacznego 

 

 

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz