CIASTO JAGLANE


Autor: fiolka1312 | Kategorie: ciasta 
Tagi: ciasto z kaszy jaglanej   ciasto z wiórków kokosowych   kasza jaglana   wiórka kokosowe  
20 kwietnia 2020, 19:10

 

 

SKŁADNIKI :

1 szklanka kaszy jaglanej eko

3 szklanki mleka krowiego lub roślinnego

1 szklanka wiórków kokosowych eko

2 łyżki miodu

1 szklanka przegotowanej wody

toszkę oleju kokosowego do wysmarowania keksówki

polewa czekoladowa z rozpuszczonej czekolady

 

 

 

WYKONANIE

 

           

 

 

Kaszę jaglaną zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu 20 minut ciagle mieszając.

Następnie dodajemy wiórka kokosowe, miód i szklankę wody.

Gotujemy 10 minut.

Całość blendujemy i przekładamy do wysmarowanej olejem kokosowym keksówki.

Na wierzchu polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami.

Przestudzone ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Czekoladę możemy zrobić z 2 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego +2 łyżeczki kakao 100%+2 łyżeczki miodu.

Całość rozpuszczamy w kompieli wodnej,mieszamy i gotowe.

 

 

Smacznego

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz