CIASTO JAGLANE
| Kategorie: ciasta
Tagi: ciasto z kaszy jaglanej ciasto z wiórków kokosowych kasza jaglana wiórka kokosowe
20 kwietnia 2020, 19:10
SKŁADNIKI :
1 szklanka kaszy jaglanej eko
3 szklanki mleka krowiego lub roślinnego
1 szklanka wiórków kokosowych eko
2 łyżki miodu
1 szklanka przegotowanej wody
toszkę oleju kokosowego do wysmarowania keksówki
polewa czekoladowa z rozpuszczonej czekolady
WYKONANIE
Kaszę jaglaną zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu 20 minut ciagle mieszając.
Następnie dodajemy wiórka kokosowe, miód i szklankę wody.
Gotujemy 10 minut.
Całość blendujemy i przekładamy do wysmarowanej olejem kokosowym keksówki.
Na wierzchu polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami.
Przestudzone ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Czekoladę możemy zrobić z 2 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego +2 łyżeczki kakao 100%+2 łyżeczki miodu.
Całość rozpuszczamy w kompieli wodnej,mieszamy i gotowe.
Smacznego
Dodaj komentarz