ŻUREK Z SZYBKOWARU
| Kategorie: zupy
Tagi: szybkowar jajka żurek chrzan
20 marca 2019, 19:16
SKLADNIKI :
0,5 l żurku naturalnego
2 marchewki
1 pietruszka
Kawałek selera
Kawałek pora
1 cebula
3-4 ząbki czosnku
Łyżka chrzanu
Śmietana
Jajka
Ziemniaki
PRZYPRAWY : sól, pieprz ziołowy, 3 ziela angielskie, 2 listki laurowe, łyżeczka majeranku
WYKONANIE
Warzywa obrać ,przekroic na pół i wrzucić do szybkowaru. Wlać żurek, 1,5l wody, chrzan i przyprawy. Zamknąć szybkowar i gotować pod ciśnieniem 8 minut. W międzyczasie ugotować jajka i ziemniaki. Do ugotowanego żurku dodać śmietanę. Podawać z jajkiem i ziemniakami.
Smacznego
Dodaj komentarz