KAPUŚNIACZEK Z SZYBKOWARU


Autor: fiolka1312 | Kategorie: zupy 
Tagi: szybkowar   ziemniaki   włoszczyzna   kapusta kiszona  
25 marca 2019, 13:55

 

SKŁASNIKI : 

0,5 kg. kapusty kiszonej 

4 ziemniaki

marchewka

pietruszka

por

cebula

PRZYPRAWY : sól, pieprz ziołowy, sproszkowana pestka awokado, sproszkowana papryka słodka wędzona, majeranek

 

WYKONANIE

 

 

Do szybkowaru wkładamy kapuste, pokrojone w kostkę ziemniaki, włoszczyznę i przyprawy. Wlewamy ok. 2 litry wody. Zamykamy naczynie i gotujemy pod ciśnieniem 15 minut. 

Podajemy z chlebkiem żytnim-razowym ... oczywiście wink

 

 

 

 

Smacznego

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz