ZUPA Z KALAREPY
| Kategorie: zupy
Tagi: zupa z kalarepy kalarepa zupa kalarepowa
03 marca 2020, 19:11
SKŁADNIKI :
3 kalarepy
1 por
śmietana
2 łyżki tłuszczu
1 łyżeczka kurkumy , soli , czosnku granulowanego
szczypta wędzonej sproszkowanej papryki
makaron ulubiony (świderki,muszelki,wstążki,nitki)
WYKONANIE
Kalarepę ścieramy na tarce, pora kroimy w plasterki.
Wszystko razem podsmażamy chwilę na tłuszczu.
Zalewamy warzywa wodą tyle , żeby je zakryło , dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem 10 minut. Następnie blendujemy całość.
Dosalamy zupę do smaku a jeśli jest za gęsta, dolewamy wody.
Makaron gotujemy w osobnym garnku.
Do nałożonej na talerz zupy nakładamy łyżkę smietany i makaron.
Smacznego
Dodaj komentarz