ZUPA SZCZAWIOWA Z SZYBKOWARU


Autor: fiolka1312 | Kategorie: zupy 
Tagi: szybkowar   jajka   szczaw  
07 maja 2019, 16:43

 

 

SKŁADNIKI : 

duży pęczek szczawiu 

1 cebula czerwona 

5-6 ziemniaków 

kawałek pora 

kawałek selera 

1 marchewka 

1 pietruszka 

kilka jajek 

śmietana 

1 łyżka płaska soli

1/2 łyżeczki pieprzu

1/2 łyżeczki witaminy C

 

 

WYKONANIE 

          

 

 

Warzywa obieramy kroimyn w kostkę, cebulę i pora dajemy w całości. Szczaw myjemy i kroimy na grubsze paski. Całość zalewamy wodą do poziomu warzyw, dodajemy sól, pieprz i witaminę C (ewentualnie kwasek cytrynowy, sok z 1 cytryny). Zamykamy w szybkowarze i gotujemy pod ciśnieniem 8 minut. Po tym czasie otwieramy garczek i dodajemy śmietanę. 

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i dodajemy do zupy.

 

Smacznego  

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz