ZUPA PIECZARKOWA Z SZYBKOWARU


Autor: fiolka1312 | Kategorie: zupy 
Tagi: zupa pieczarkowa bez mięsa   zupa pieczarkowa.pieczarki  
28 listopada 2019, 17:41

 

 

SKŁADNIKI : 

30-40 dag pieczarek

0,5 kg ziemniaków

1 marchewka 

1 cebula

1 pietruszka

kawałek selera

kawałek pora

pietruszka zielona

śmietana

łyżka soli , łyżeczka kurkumy , pieprz

łyżka smalcu

 

WYKONANIE

             

 

W szybkowarze rozpuszczamy łyżkę smalcu.

Cebulę kroimy w kosteczkę i wyrzucamy do garnka. Podsmażamy chwilę.

Pieczarki obieramy i kroimy w plastry , wrzucamy do garnka i podsmażamy chwilę.

Reszte warzyw obieramy i kroimy w kostkę, krążki. Wrzucamy do garnka , zalewamy ok litrem wody , wsypujemy przyprawy i zamykamy garnek.

Gotujemy pod ciśnieniem 8 minut.

Nalewamy do talerzy , posypujemy pietruszką i zabielamy łyżką śmietany. Przyprawiamy do smaku pieprzem.

 

Smacznego

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz