ZUPA GOŁĄBKOWA BEZ MIĘSA


Autor: fiolka1312 | Kategorie: zupy 
Tagi: ryż   szybkowar   przecier pomidorowy   kapusta  
12 kwietnia 2019, 17:43

 

 

SKŁADNIKI : 

1/2 kapusty białej 

1 cebula czerwona 

2-4 ząbki czosnku 

1 marchewka 

kawałek selera 

1 pietruszka 

przecier pomidorowy 

2 szklanki ryżu 

PRZYPRAWY : sól kłodawska, pieprz ziołowy, majeranek, bazylia, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe, czosnek granulowany, kurkuma

 

WYKONANIE 

      

 

Kapustę poszatkować (bez głębia). Warzywa obieramy i kroimy na krążki, kostki (jak kto woli),dodajemy przypraway (do smaku),przecier i zalewamy wodą do poziomu kapusty. Zamykamy szybkowar i gotujemy pod ciśnieniem 20 minut. W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy ryż. Gdy będzie gotowy ,dodajemy do zupy. Opcjonalnie można dodać śmietany.

 

Smacznego  

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz