ZUPA GOŁĄBKOWA BEZ MIĘSA
| Kategorie: zupy
Tagi: ryż szybkowar przecier pomidorowy kapusta
12 kwietnia 2019, 17:43
SKŁADNIKI :
1/2 kapusty białej
1 cebula czerwona
2-4 ząbki czosnku
1 marchewka
kawałek selera
1 pietruszka
przecier pomidorowy
2 szklanki ryżu
PRZYPRAWY : sól kłodawska, pieprz ziołowy, majeranek, bazylia, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe, czosnek granulowany, kurkuma
WYKONANIE
Kapustę poszatkować (bez głębia). Warzywa obieramy i kroimy na krążki, kostki (jak kto woli),dodajemy przypraway (do smaku),przecier i zalewamy wodą do poziomu kapusty. Zamykamy szybkowar i gotujemy pod ciśnieniem 20 minut. W międzyczasie w osobnym garnku gotujemy ryż. Gdy będzie gotowy ,dodajemy do zupy. Opcjonalnie można dodać śmietany.
Smacznego
Dodaj komentarz