ZUPA BOTWINKOWA Z SZYBKOWARU
| Kategorie: zupy
Tagi: szybkowar jajka botwinka
07 maja 2019, 18:13
SKŁADNIKI :
2 pęczki botwinki
1 marchewka
1 pietruszka
5 ziemniaków
kawałek selera
1 cebula czerwona
kilka jajek
1 łyżeczka witaminy C w proszku (kwasku cytrynowego)
sól ,pieprz
śmietana
WYKONANIE
Botwinkę myjemy, buraczki obieramy ze skórki i kroimy w paski, kostkę. wrzucamy do szybkowaru. Dodajemy warzywa pokrojone w kostkę i całą cebulę. Zalewamy wodą do poziomu warzyw i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zamykamy szybkowar i gotujemy pod ciśnieniem 8 minut. Po otwarciu szybkowaru dodajemy śmietanę. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
Kwiatuszki z własnego ogródka ;)
Smacznego
Dodaj komentarz