SOS PAPRYKOWO PIECZARKOWY
| Kategorie: sos
Tagi: pieczarki papryka sos przecier pomidorowy
21 marca 2019, 17:37
SKŁADNIKI :
1 papryka
2 cebule
2 duże pieczarki (4-5 małych)
4-5 ząbków czosnku
0,5l przecieru pomidorowego
1 łyżka miodu
oliwa z oliwek
1l wody
natka pietruszki
PRZYPRAWY : sól, pieprz ziołowy, czubrica czerwona
WYKONANIE
Warzywa obrać i pokroić w kostkę. W szybkowarze rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić czosnek i chwilkę podsmarzyć. Dodoać resztę warzyw i smarzyć jeszcze chwilę. Wlać wodę, przecier pomidorowy, dodać miód i przyprawy. Zamknąć szybkowar i gotować pod ciśnieniem 10 minut.
Podawać z kaszą gryczaną, ziemniakami i ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Dodaj komentarz