NUTELLA DOMOWA
| Kategorie: desery
Tagi: daktyle mleko sojowe orzechy laskowe
07 maja 2019, 17:53
SKŁADNIKI :
12-15 daktyli bez pestki
20 dag orzechów laskowych (obranych)
1/2 szklanki mleka sojowego
WYKONANIE
Daktyle zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C .Wysypujemy orzechy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy na 8-10 minut. Po tym czasie wyjmujemy orzechy, czekamy aż przestygną i trzemy w rękach aby odpadły skórki. Wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę. Dodajemy daktyle i dalej blendujemy. Do całości dolewamy mleka , tyle żeby powstał krem.
Zamiast mleka sojowego mozna dodać wody i 2 łyżki karobu.
Kwiaty z własnego ogródeczka :)
Smacznego
Dodaj komentarz