NUTELLA DOMOWA


Autor: fiolka1312 | Kategorie: desery 
Tagi: daktyle   mleko sojowe   orzechy laskowe  
07 maja 2019, 17:53

 

 

SKŁADNIKI :

12-15 daktyli bez pestki

20 dag orzechów laskowych (obranych)

1/2 szklanki mleka sojowego 

 

 

 

WYKONANIE 

          

 

 

Daktyle zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C .Wysypujemy orzechy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy na 8-10 minut. Po tym czasie wyjmujemy orzechy, czekamy aż przestygną i trzemy w rękach aby odpadły skórki. Wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę. Dodajemy daktyle i dalej blendujemy. Do całości dolewamy mleka , tyle żeby powstał krem.

Zamiast mleka sojowego mozna dodać wody i 2 łyżki karobu. 

Kwiaty z własnego ogródeczka :)

 

Smacznego 

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz