MLECZKO KOKOSOWE


Autor: fiolka1312 | Kategorie: desery 
Tagi: wiórka kokosowe  
14 maja 2019, 11:27

 

 

SKŁADNIKI : 

1 szklanka wiórków kokosowych 

4 szklanki wody 

 

WYKONANIE 

 

Całą wodę zagotowujemy i zostawiamy ok.5 minut do przestygnięcia. Do blendera wlewamy dwie szklanki wody i dodajemy całe wiórka.Blendujemy 3 minuty. Przelewamy mleko przez sito i odsączamy. 

                                                                                                                                   

 

 

Wiórka ponownie wsypujemy do blendera, zalewamy resztą wody i znów blendujemy 3 minuty. Przecedzamy i gotowe :)

Jeśli chcemy aby nasze mleczko było słodkie dodajemy łyżke miodu.

Takie mleko możemy przechowywać w lodówce (oczywiście w szkle) 4 dni.

 

Smacznego 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz