KOTLETY Z KAPUSTY KISZONEJ
| Kategorie: kotlety
Tagi: kapusta kiszona mąka żytnia typ720
14 maja 2019, 11:46
SKŁADNIKI :
30 dag kapusty kiszonej
1 szklanka wody
1 szklanka mąki żytniej typ 720
1/2 łyżeczki soli kłodawskiej
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka mielonego kminku (kumin)
1 łyżeczka majeranku
smalec do smażenia
WYKONANIE
Mleko z mąką i wszystkimi przyprawami dokładnie wymieszać. Kapustę drobno pokroić i dodać do ciasta. Wszystko razem jeszcze raz wymieszać.
Na patelni rozgrzać smalec. Masę nakładać łyżką. Smażyć z obu stron na rumiany kolor.
Kotleciki podałam z ziemniakami i warzywami (cukinia, dynia, pieczarka), zapiekanymi w piekarniku.
Smacznego
Dodaj komentarz