KOTLETY MIELONE Z BOCZNIAKÓW


Autor: fiolka1312 | Kategorie: kotlety 
Tagi: boczniaki   kotlety bezmięsne  
11 listopada 2019, 20:14

 

 

SKŁADNIKI : 

0,5 kg boczniaków

1 jajko

łyżeczka gałki muszkatołowej

3-4 cebulki czerwone

5-6 garści bułki tartej (żytniej)

sól, pieprz do smaku 

olej słonecznikowy do smażenia

 

WYKONANIE

         

 

 

Boczniaki myjemy , odsączamy z wody a następnie mielimy w maszynce do mięsa. 

Grzyby przekładamy na patelnię i podsmażamy do momentu odparowania wody.

Cebulkę kroimy w kosteczkę i chwilkę podsmażamy na oleju słonecznikowym. Dodajemy do odparowanych boczniaków , mieszamy z gałką muszkatołową i przyprawami. 

Czekamy aż farsz przestygnie. 

Po ostudzeniu dodajemy jajko i bułkę tartą, mieszamy ,formujemy małe kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju słonecznikowym.

 

Smacznego

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz