KOTLETY MIELONE Z BOCZNIAKÓW
| Kategorie: kotlety
Tagi: boczniaki kotlety bezmięsne
11 listopada 2019, 20:14
SKŁADNIKI :
0,5 kg boczniaków
1 jajko
łyżeczka gałki muszkatołowej
3-4 cebulki czerwone
5-6 garści bułki tartej (żytniej)
sól, pieprz do smaku
olej słonecznikowy do smażenia
WYKONANIE
Boczniaki myjemy , odsączamy z wody a następnie mielimy w maszynce do mięsa.
Grzyby przekładamy na patelnię i podsmażamy do momentu odparowania wody.
Cebulkę kroimy w kosteczkę i chwilkę podsmażamy na oleju słonecznikowym. Dodajemy do odparowanych boczniaków , mieszamy z gałką muszkatołową i przyprawami.
Czekamy aż farsz przestygnie.
Po ostudzeniu dodajemy jajko i bułkę tartą, mieszamy ,formujemy małe kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju słonecznikowym.
Smacznego
Dodaj komentarz