KOTLECIKI Z BIAŁEJ KAPUSTY


Autor: fiolka1312 | Kategorie: kotlety 
Tagi: kotlety z białej kapusty   biała kapusta  
20 października 2020, 16:58

 

 


SKŁADNIKI : 

1 główka kapusty (lub pół dużej )

2-3 marchewki 

3-4 ząbki czosnku 

3 cebule (białe lub czerwone)

2 jajka 

20-30 dag sera żółtego 

natka pietruszki 

bułka tarta 

przyprawy - sól , pieprz 

olej do smażenia 

 

WYKONANIE 

 

 

Kapuste szatkujemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą , dodajemy łyżkę soli, obraną marchewkę i gotujemy do miękkości (15-20 minut)

W międzyczasie ścieramy na tarce ser a cebule kroimy w kosteczkę i podsmażamy na tłuszczu. 
Z ugotowanej kapusty wyjmujemy marchew i kroimy na małą kosteczkę.
 Przestudzoną i odciśniętą kapustę mieszamy z serem , cebulą , marchewką, jajkami i przyprawami.
Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek inpokrojoną pietruszkę. 
Dosypujemy 2-3 łyżki bułki tartej i mieszamy wszystko razem.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.
Z masy formujemy kotleciki , obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. 

 

Smacznego 

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz