CHAŁWA "SZAMANA"


Autor: fiolka1312 | Kategorie: desery 
Tagi: kakao   dynia   sezam   chałwa z dyni   chałwa naturalna  
29 listopada 2019, 22:59

 

 

SKŁADNIKI : 

3/4 szklanki sezamu

1/2 szklanki dyni

2-3 łyżki miodu

1 łyżeczka cynamonu

2 łyżeczki kakao 100%

2 goździki

2 łyżki startej skórki z pomarańczy

2 łyżki startej skórki z cytryny

 

WYKONANIE

         

 

 

Sezam, goździki i dynię wsypujemy do blendera i mielimy na wiór.

Jeśli nie mamy sproszkowanej skórki , możemy skroić skórkę z połówki cytryny (eko) i dodać do blendera.

Wysypujemy to do większej miski i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Formujemy chałwę według uznania. 

Ja zostawiłam w miseczce i ugniotłam równo.

Wkładamy miskę do zamrażalnika na dwie godziny.

Po wyjeciu z zamrażalnika, chałwę przechowujemy w lodowce.

 

Smacznego

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz