BUDYŃ CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ


Autor: fiolka1312 | Kategorie: desery 
Tagi: czekolada   miód   kasza jaglana  
21 maja 2019, 16:50

 

 

SKLADNIKI : 

20 dag kaszy jaglanej 

1/2 szklanki wody 

1/2 czekolady gorzkiej 

2 łyżki miodu 

 

 

WYKONANIE 

 

 

Kasze płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy do miękkości. Przelewamy zimną wodą, wkładamy do blendera, dodajemy miód i blendujemy. Stopniowo dolewamy wody ( tyle ,żeby nasza masa miała konsystencję budyniu) i ciągle blendujemy. Na koniec ścieramy na tarce czekoladę i wsypujemy do blendera. 

 

Smacznego 

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz